PARODONTOLOGIJA I PROFILAKSA

10 studenoga, 2020 by admin
dentist-examining-female-patient-with-tools-1200x800.jpg

Zdrave desni ne krvare.Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem bolesti parodonta (zubnog mesa). Gingivitis je blaga upala desni – gingive, a prvi simptom je krvarenje  kao posljedica neredovite i nepotpune oralne higijene. Parodontitis – desni su otečene, crvene su boje i krvare prilikom četkanja i nastaje parodontni džep. Kod uznapredovalog  parodontitisa džep postaje dublji, zubi postaju osjetljiviji, zubna kost je oštećena, a zubi gube potporu i polako se klimaju.

Da bi to spriječili uz dobru  oralnu higijenu kod kuće potrebno je doći na  redoviti pregled u ordinaciju i otklanjanje čvrstih i mekih naslaga sa zuba. Čišćenje zubnog kamenca je bezbolno i radimo ga ultrazvučnim instrumentom Sonicflexom.

Nakon otklanjanja zubnog kamenca da bi zubi bili glatki, sjajni i da dobiju efekt izbjeljenosti radimo pjeskarenje “Air flow”metodom, kojom se otklanjaju sve pigmentacije. U slučaju uznapredovalog parodontitisa primjenjujemo lasersku terapiju SIROLaser Blue, kojom reduciramo mikroorganizme u parodontnom džepu upotrebom infracrvene diode. Uz dodatak konvencionalnim metodama, dokazana infracrvena dioda sa valnom duljinom od 970 nm koristi se za redukciju nivoa mikroba u parodontologiji i endodonciji. Rezultat je bolja dugoročna prognoza.

Privatna ordinacija dentalne medicine, Danijela Benkus

Privatna ordinacija dentalne medicine, Danijela Benkus, dr.med.dent. nalazi se u modernom i ugodnom prostoru opremljenom najsuvremenijom opremom koja pacijentu osigurava brzu, bezbolnu i prije svega kvalitetnu stomatološku uslugu

Upoznajte nas

Copyright by Dental Benkus 2023. All rights reserved. Designed by Vop promidžba i usluge